Tot en productes 100% ecològics i de proximitat

Tel. 972 59 18 79

 

Les llavors comestibles no només aporten una gran varietat de beneficis per a la salut, sinó que a més a més són una excel·lent opció en qualsevol dieta sana. Aquí tens 10 varietats de llavors comestibles que ofereixen un gran valor nutritiu:

 

  1. Llavors de xia : són riques en proteïnes, fibra, àcids grassos omega-3 i antioxidants. A més, tenen un alt contingut de calci, fòsfor i magnesi. Poden ajudar a reduir els nivells de colesterol i la inflamació de l’organisme.
  2. Llavors de cànem: amb un alt contingut en proteïnes, fibra i àcids grassos essencials com l’omega-3 i l’omega-6, les llavors de cànem són un gran complement per a amanides i batuts. Ofereixen beneficis antiinflamatoris, i contenen una gran quantitat de vitamines i minerals com ferro, magnesi, zinc, fibra, vitamina E i fòsfor. A més d’aquests beneficis per a la salut, la xia ajuda a reduir les ànsies de menjar i facilita la digestió.
  3. Llavors de carbassa: riques en zinc, magnesi i àcids grassos omega-3, les llavors de carbassa són una gran font de proteïnes i fibra.
  4. Llavors de girasol: Repletes de vitamines B6 i vitamina E, les llavors de gira-sol també són riques en seleni, important per a la salut de la pell i el funcionament del sistema immunitari.
  5. Llavors de lli: excel·lent font de fibra dietètica i àcids grassos omega-3, les llavors de lli són beneficioses per a la digestió, afavoreixen la regularitat i contribueixen a la salut cardiovascular.
  6. Quinoa : la quinoa, un pseudocereal amb gust de nou, és rica en proteïnes i conté aminoàcids essencials. També està plena de vitamines B i E, potassi, magnesi i ferro.
  7. Llavors de sèsam: són una font excel·lent de calci i zinc.
  8. Llavors de carbassa: tenen un alt contingut en zinc, magnesi i àcids grassos omega-3. Menjar-les regularment pot ajudar a millorar els nivells de colesterol, reduir la inflamació i afavorir una regulació saludable del sucre a la sang.
  9. Llavors de rosella: ofereixen una sèrie de beneficis per a la salut, com la millora de la digestió i la reducció de la inflamació. També contenen quantitats significatives de calci, ferro i zinc.
  10. Llavors de sarraí: igual que la quinoa, són pseudocereals. Contenen proteïnes, fibra, vitamines del complex B i minerals com ferro, magnesi i fòsfor.

Les trobaràs a l’Agrobotiga de Besalú!