Tot en productes 100% ecològics i de proximitat

Tel. 972 59 18 79

 

Qui pensava que el color de les fruites i verdures podia influir en les seves propietats? Efectivament, segons la seva tonalitat, les fruites ens poden aportar diferents avantatges. Prenguem com a exemple de les fruites i verdures vermelles: són abundants en vitamina C i fibra! Una quantitat mínima de fruites i verdures amb aquesta tonalitat pot tenir enormes avantatges per al teu organisme, com a antioxidants que reforcen el sistema immunitari i un baix contingut calòric. A més, afavoreixen la circulació, la memòria i l’estat d’ànim.

Beneficis de les fruites i verdures vermelles

Les verdures com els tomàquets, els pebrots vermells, els naps i les remolatxes contenen molts nutrients; a més de ser rics en ferro, contenen dos pigments importants: el licopè, un nutrient de la família dels carotenoides i les antocianines, un antioxidant de la família dels flavonoides.

Altres de les fruites i verdures vermelles més comunes i els seus beneficis inclouen:

  • Maduixes: són una bona font de vitamina C i fibra, i també contenen una quantitat significativa d’àcid fòlic i potassi.
  • Gerds: són riques en vitamina C, fibra i àcid fòlic, i també contenen una quantitat significativa de vitamina K.
  • Prunes: són una bona font de vitamina C i fibra, i també contenen una quantitat significativa de potassi.
  • Granades: són riques en antioxidants i també contenen vitamina C, fibra i ferro.
  • Col vermella: és rica en vitamina C, fibra i potassi, i també conté una quantitat significativa de vitamina A i ferro.
  • Pebrot vermell o pebre vermell remolatxa: és rica en vitamina C i fibra, i també conté una quantitat important d’àcid fòlic.
  • Els raves, les cebes vermelles, pomes vermelles i raïms vermells: totes són riques en antioxidants, vitamines i minerals.

En resum, les fruites i verdures vermelles són un excel·lent complement en qualsevol dieta sana, així que per què no donar curs a la creativitat amb amanides vermelles o batuts vermells? Prova-ho! Recorda que sempre és important incloure una varietat de fruites i verdures de tots els colors a la teva dieta, ja que cadascun et proporcionarà diferents nutrients i beneficis per a la salut. T’esperem a l’Agrobotiga de Besalú!