Tot en productes 100% ecològics i de proximitat

Tel. 972 59 18 79

 

El vi natural, o vi sense sulfits (l’antioxidant més usat en el vi com a conservant per evitar la pèrdua de gradació o color del vi), és una nova classificació inspirada en l’agricultura ecològica que permet un mínim d’addicions, especialment sulfits durant la vinificació, S.A.I.N.S. (Associació Sense Additius ni Sulfits Afegits).

Els vins naturals, per tant, solen vinificar-se de la manera més natural possible. A més que no contenen sulfits afegits, no són begudes de llarga criança. En realitat, la finalitat durant la vinificació és utilitzar el menor nombre possible d’additius i afegir-hi els menys additius possibles.

El vi natural s’elabora en vinyes que cultiven el raïm en sòls orgànics, sense insecticides químics ni herbicides sintètics, fent ús només adobs orgànics i respectant el ritme natural de la vinya, realitzant així la verema just en el moment idoni de maduració del raïm.

Aquest tipus de cultiu també ajuda a preservar l’ecosistema natural i evitar la contaminació per productes nocius per als animals, les plantes i les persones. A més d’aquest objectiu, la viticultura ecològica també vol produir vins que expressin les característiques úniques de la zona.

El vi natural o ecològic sol tenir una vida útil molt més curta que el vi tradicional. Aquest últim pot durar fins a dos anys sense problemes, mentre que els vins ecològics tenen una vida útil màxima de quatre mesos.

Per tant, la principal diferència del vi ecològic respecte del tradicional rau en el procés d’elaboració.

 

Segell ecològic del vi natural

 

Perquè un vi sigui certificat com a ecològic, ha de complir certs requisits establerts per organismes com la CCPAE (Consell Català de la Producció Agrària Ecològic). Per identificar-lo, cada ampolla inclou el segell ecològic.

El segell ecològic és la garantia que el vi s’ha elaborat sense fer servir pesticides, herbicides, fungicides o fertilitzants sintètics. A més, els vins ecològics mai no es filtren amb productes animals com la gelatina o les clares d’ou. Això vol dir que mantenen un sabor més natural i un major respecte pel medi ambient.

El vi ecològic és sens dubte una opció responsable i sostenible per als amants d’aquesta antiga i meravellosa beguda. Si està buscant un vi natural a granel sense sulfits afegits, et recomanem que visitis la nostra botiga de productes ecològics a Besalú. També oferim una àmplia varietat de vins ecològics per acompanyar els menjars, per cuinar o per celebrar moments únics i especials amb amics i familiars.