Tot en productes 100% ecològics i de proximitat

Tel. 972 59 18 79

 

L’oli ecològic és aquell que prové de plantes que han estat cultivades de forma natural, és a dir, que no han rebut fertilitzants, pesticides i plaguicides químics, hormones, ni són organismes genèticament modificats (OGM).

Per a la producció d’olis de cuina orgànics – ecològics s’utilitzen llavors orgàniques de gira-sol, blat de moro, soja, cànula, entre d’altres, per això, cada oli ecològic compta amb la seva certificació. El que els diferencia dels olis tradicionals, és que aquests es produeixen generalment amb llavors genèticament modificades.

Una altra diferència important és que en el procés d’extracció de l’oli ecològic les llavors es premsen en expulsors, mentre que en l’extracció dels olis tradicionals es realitza normalment amb solvents (hexà).

Tipus d’oli ecològic

Al mercat actual podem trobar diversos tipus d’olis ecològics, entre els principals trobem:

Oli de coco orgànic: quan està en ambients freds es presenta com una crema blanca, en climes càlids o en presència de calor es mostra com un líquid transparent. L’oli de coco orgànic pot emprar-se en la preparació d’aliments, ja que resisteix a altes temperatures sense alterar les seves propietats. També s’usa per a la cura de la pell o com desmaquillant.

Oli de llinosa: es pot usar en amaniments per afegir a vegetals o amanides. Té un alt poder nutritiu i un exquisit sabor i aroma. També s’usa per a la cura de la pell i tractar l’acne.

Oli d’oliva: en les seves diferents varietats, ofereix un sabor i aroma realment exquisit, així com un color verd daurat i una textura molt agradable, tant en paladar com en el contacte amb la pell. Es pot utilitzar per a la preparació d’aliments i per amanir vegetals i amanides. És molt versàtil, ja que es pot emprar per rostir, saltar, coure o consumir cru.

Oli de sèsam: és ideal per utilitzar en la preparació d’aliments, ja que resisteix a altes temperatures sense alterar les seves propietats. També es pot emprar en la preparació d’amanides. És un excel·lent digestiu.

A l’Agrobotiga de Besalú trobaràs una gran varietat d’oli ecològic, de coco, d’oliva, de sèsam… Lliure de fertilitzants i pesticides. Visita la nostra botiga!