Tot en productes 100% ecològics i de proximitat

Tel. 972 59 18 79

 

Els dàtils són fruits que provenen de la palmera datilera (Phoenix dactylifera) i són molt apreciats per les seves característiques nutricionals i els seus beneficis per a la salut. Pren nota d’alguns dels seus principals beneficis per incorporar-los a la teva dieta! Els trobaràs a l’Agrobotiga de Besalú!
 

Beneficis i valor nutricional dels dàtils

 

  1. Alt valor nutricional: Són una excel·lent font de diversos nutrients, incloent-hi vitamines (com la vitamina B6), minerals (com potassi, magnesi, coure, manganès i ferro), fibra i antioxidants. També tenen un alt contingut de carbohidrats, principalment sucres naturals com glucosa, fructosa i sacarosa, que proporcionen una font ràpida d’energia.
  2. Fibra: El seu contingut de fibra ajuda a regular el sistema digestiu, promovent moviments intestinals regulars i la prevenció de l’estrenyiment.
  3. Salut cardíaca: Contenen antioxidants, que ajuden a prevenir l’oxidació del colesterol dolent. A més, el potassi present en els dàtils pot ajudar a regular la pressió arterial i prevenir malalties cardíaques i accidents cerebrovasculars.
  4. Control del sucre en sang: Malgrat el seu alt contingut en sucres naturals, alguns estudis suggereixen que els dàtils poden tenir un baix índex glucèmic (IG). Això significa que podrien ajudar a regular els nivells de sucre a la sang.
  5. Embaràs: Els dàtils són una bona font d’àcid fòlic.
  6. Salut òssia: Els minerals com el calci, fòsfor, potassi i magnesi presents als dàtils són essencials per a la salut òssia. Són especialment importants per a nens en creixement, adults grans i aquells en risc d’osteoporosi.
  7. Salut cerebral: Poden ser beneficiosos en la prevenció de malalties neurodegeneratives.
  8. Millora del rendiment físic: A causa del seu alt contingut energètic i la seva capacitat per proporcionar sucres ràpidament disponibles, són un excel·lent snack per abans o després de l’exercici físic.

 
Si bé els dàtils poden ser molt nutritius, també són bastant calòrics i alts en sucres naturals, per la qual cosa han de ser consumits amb moderació, especialment si tens problemes amb el sucre en sang o estàs intentant controlar el teu pes. Com amb qualsevol aliment, és cal integrar-los en una dieta equilibrada i un estil de vida saludable.