Tot en productes 100% ecològics i de proximitat

Tel. 972 59 18 79

 

Els aliments ecològics i orgànics tenen a veure amb la manera com es produeixen i processen els productes agrícoles. Les empreses que produeixen, processen i venen aliments ecològics es regeixen per normes molt estrictes i han de complir estrictes regulacions establertes per organitzacions com ara l’USDA. Això significa que els productes ecològics estan lliures de pesticides o fertilitzants tòxics, i només contenen ingredients naturals que han estat d’origen sostenible.
 

Hi ha alguna diferència en els aliments ecològics i orgànics?

 
L’única diferència és el llenguatge de cada país. A Espanya parlem ‘d’ecològic’, als països anglosaxons ‘orgànics’ i, a Alemanya o França, els anomenen Bio, però en tots els casos signifiquen el mateix. Aquests productes han de complir una estricta normativa europea de producció i etiquetatge que mostra un respecte més gran pel medi ambient.

L’agricultura ecològica garanteix el no-ús de pesticides, plantes transgèniques o fertilitzants sintètics. Els pinsos ecològics certificats són imprescindibles, ja que aquests certifiquen no es permeten les modificacions genètiques, es prohibeixen les hormones, es restringeixen els antibiòtics i només es tenen en compte les explotacions que garanteixin un benestar animal.

La garantia d’aquestes bones pràctiques es reflecteix a través del segell europeu que en garanteix el perfecte control i certificació.
 

Quins beneficis ens aporten els aliments Bio?

 
Els aliments ecològics tenen molts avantatges, com ara que no contenen pesticides ni fertilitzants tòxics i que s’elaboren únicament amb ingredients naturals d’origen sostenible. A més, els aliments ecològics solen cultivar-se amb pràctiques agrícoles més sostenibles, cosa que pot ajudar a protegir el medi ambient i a reduir la nostra empremta de carboni. A més, els aliments ecològics solen ser tenir millor sabor.

Tant si busques productes ecològics com carn, productes lactis o altres, pots confiar que estaran lliures de substàncies químiques i toxines perjudicials. Així que si vols portar un estil de vida més sa i sostenible, tria allò ecològic a l’Agrobotiga de Besalú!