Tot en productes 100% ecològics i de proximitat

Tel. 972 59 18 79

 

Cada vegada som més conscients que portar uns hàbits saludables en la nostra vida diària, com fer esport i tenir una dieta sana i equilibrada, és fonamental per a la nostra salut en general. És per aquest motiu que cada vegada són més les persones que opten per l’alimentació ecològica.

 

Què és l’alimentació ecològica?

 
L’alimentació ecològica aquesta basada en ingredients elaborats que segueixen un mètode de producció, i que integra procediments naturals de cultiu. A més, gràcies a aquesta forma natural de cultiu, no sols ajuda a protegir la nostra salut sinó també a preservar el medi ambient.

Deixant d’una banda les substàncies químiques usades en l’agricultura tradicional, cal esmentar que les tècniques de cultiu naturals empleades en l’alimentació ecològica es basen a introduir insectes i animals que ajudin a controlar les plagues en el conreu d’aliments. Per tant, només és necessari esperar que la natura segueixi el seu curs.

 

Quins aliments ecològics podem consumir per a portar una dieta sana?

 
Per a portar una dieta sana, és important introduir aliments que continguin nutrients, com la vitamina B12, la vitamina D i el calci.

Els diversos grups d’aliments nutritius per al cos són molt variats, com els cereals, que aporten carbohidrats com el ferro o la fibra, l’arròs, amb propietats antioxidants, el blat de moro, la civada, etcètera, Per a absorbir el ferro a través la teva dieta, també és important incloure almenys una fruita al dia, com per exemple, la taronja, el kiwi o les maduixes.

Una altra font d’aliments important per a aconseguir proteïnes són els llegums, les llavors i els fruits secs. Altres productes inclosos en l’alimentació ecològica són els derivats dels llegums i les llavors com la soia, el tempeh, el tahini (o pasta de sèsam) i el tofu.

I finalment, no oblidar la gran quantitat de proteïnes que ens aporten els lactis i els ous.

T’agradaria conèixer més productes basats en l’alimentació ecològica? Descobreix-los a l’Agrobotiga de Besalú!