Tot en productes 100% ecològics i de proximitat

Tel. 972 59 18 79

 

Consumir productes de proximitat i de temporada ja és una pràctica ben habitual per a la majoria de les llars tant de zones agràries com de ciutats. El concepte ‘proximitat’ es basa en el consum de productes (coneguts com a productes de quilòmetre 0) produïts o conreats en un entorn proper al lloc final de venda. Per tant, la curta distància entre productor i consumidor evita intermediaris, reduint així les despeses associades.

Un clar exemple són les fruites i verdures de temporada, conreades dins la regió de consum (en un radi inferior a 100 quilòmetres) ja que no es conreen en hivernacles disponibles durant tot l’any.

 

Perquè escollir productes de proximitat per al nostre consum habitual?

 

Encara que sovint es pot confondre l’associació del concepte ecològic amb productes de proximitat, la seva diferenciació és ben evident. El producte ecològic sempre es produeix de forma natural, és a dir, sense conservants, herbicides ni pesticides químics.

Un dels beneficis més evidents és la qualitat dels productes i la contribució a la cura de la nostra salut. En el cas de les fruites i les verdures es garanteix la seva frescor, ja que el temps entre la recol·lecció i el consum és mínim. Per tant, les consumim en el seu moment òptim de maduració, mantenint intactes totes les seves propietats, nutrients i sabor.

D’altra banda, també estan implicats els motius mediambientals. Per tant, són molt més sostenibles. A més de consumir menys recursos naturals, també es redueixen els costos dels intermediaris, ja que es consumeix menys combustible per a transportar-los, assegurant un millor preu final pel consumidor.

En general, tot són bones raons per a consumir productes de proximitat. A l’Agrobotiga de Besalú apostem per la protecció de la feina agrícola realitzada localment, oferint productes frescos 100% ecològics produïts en el nostre entorn més immediat. Visita la nostra botiga a Carretera d’Olot, 7 17850 Besalú (Girona).